Selecteer een pagina

Kom gerust een kijkje nemen in onze kassen.

U kunt op uw gemak rondwandelen.

Meer dan 100 verschillende soorten en kleuren perkplanten.

Planttips voor een mooie bloei van uw planten

Planttips

Traditioneel is eind april de tijd om éénjarige perkplanten te planten. De IJsheiligen zijn dan nog niet voorbij dus is er nog steeds kans op nachtvorst. Mocht er vorst voorspeld worden dan is het raadzaam om de planten af te dekken met plastic of opgevulde bakken en potten binnen te zetten. Wie helemaal geen risico wil lopen kan beter wachten met planten tot na de IJsheiligen. De IJsheiligen, St. Mamertus, St. Pancratius, St. Servatius en St. Bonifatius , vallen op 11,12,13 en 14 mei. Volgens de eeuwenoude volksweerkunde is de kans op nachtvorst na de IJsheiligen voorbij. Maar u moet nog steeds het weerbericht goed in de gaten houden.

Potgrond

Eénjarige perkplanten zijn zeer productieve planten met een rijke bloei. Dit vergt veel van de planten. Het is daarom aan te bevelen om bij het planten potgrond van een goede kwaliteit te gebruiken. De eerste 6 tot 8 weken bent u dan verzekerd van een goede basisbemesting. Daarna is het verstandig om de planten tijdens het water geven regelmatig  bij te mesten met meststoffen.

Het gebruik van langzaam werkende meststoffen kan veel werk uit handen nemen. Deze meststoffen zijn in verschillende vormen te koop.

Water

Geef gedurende het seizoen regelmatig water. Geef bij voorkeur in de ochtend water. Bij zeer warm weer kunt u ook ’s avonds water geven. De hoeveelheid water die gegeven dient te worden  is  afhankelijk van het weer. Zorg  ervoor dat er geen grote schommelingen in de vochthuishouding van de planten plaatsvinden. Als planten eerst te droog en daarna te nat staan worden ze gevoeliger voor ziekten en schimmels.

Behouden van bloei

Het verwijderen van uitgebloeide bloemen is noodzakelijk om de gehele zomer plezier te hebben van de éénjarige perkplanten. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de aanleg van nieuwe knoppen zodat u langer van de planten kunt genieten.

Botanisch gezien is een éénjarige plant een plant die ontkiemt, groeit,bloeit en afsterft in eenzelfde groeiseizoen. Dit betekent voor de tuinliefhebber een jaarlijks herhalend werk maar voor de tuin ieder jaar een nieuwe mogelijkheid aan variaties. Bovendien zijn de potten en bakken gevuld met zomerbloeiers niet meer weg te denken op balkon en het terras.

Geniet van alle kleuren